*

Thursday, 19 September 2019

Desaru International Bike Week 2019 - Lady Bikers Johor



Pada 13 hingga 16 September 2019 baru-baru ini baru sahaja belangsungnya Desaru International Bike Week 2019 (DIBW2019 dengan penuh meriah. 


Kalau korang nak tau Festival besar-besaran ini memperlihatkan pelbagai aktiviti berkaitan sukan permotoran yang yang dihadir dari seluruh negara, negeri-negeri di semenanjung, Sabah, Serawk, Berunai, Indonesia, Singgapore, Thailand dll, peminat pemotoran dua roda berkumpul di sini dan memberi peluang kepada orang ramai untuk melihat dari dekat dan merasai pengalaman kemeriahan bersama penggemar tegar motosikal berkuasa tinggi, motosikal antik dan pelbagai jenama dan kuasa.

Lokasi utama di Public Beach, Desaru Cosst dan Tanjung Tiara. Pelbagai aktiviti dan pameran menarik termasuk trend terkini tentang motosikal berkuasa tinggi, aksesori, pakaian dan sebagainya.
Pelbagai kelab motosikal tempatan dan antarabangsa turut memeriahkan acara sepanjang empat hari itu dengan mempamerkan koleksi motosikal masing-masing

Tidak terkecuali aku turut serta dalam kelab pemotoran wanita dan ingin kongsikan pengalaman dan kemeriah sepanjang festival ini. Turut memeriahkan festival ini ialah Lady Bikers Johor (LBJ), Lady Bikers Malaysia, Lady Bikez Melaca, Lady Bikers Brunei Borneo dan Singapore.

Lady Bikers Johor(LBJ) sebagai urusetia Lady Bikers Club telah mengaturkan beberapa progrem bagi mengisian sepanjang 3 hari 2 malam di Desaru. 



1st Day 13 September 2019
Chek in Tunamaya Hotel








Malam LBJ telah bawa semua Lady bikes ke Desaru Cosst.
Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Ibni Sultan Ibrahim menyempurnakan 2 cabutan bertuah.






Alhamdulillah Lady Bikers dari Pulau Pinang, Kak Mira telah bertuah mendapat lucky draw sebuah motosikal BMW 350cc. Tahniah




2nd Day 14 September 2019

Rugi kalau ke sini tidak menikmati indahan pantainya....




 Mulakan pagi dengan senyuman sebelum ride ke Sedili





Lawatan Pertama ke Muzium Nelayan Balau



 





Beramah-mesra bersama penduduk kampung Sedili

"Rewang sekampung" adalah salah satu aktiviti yang diadakan dan bertujuan supaya kami lady bikers dapat beramah mesra bersama penduduk kampung setempat tanpa mengira taraf hidup mahu pun pangkat. Program ini dapat sokongan penuh dari pihak KEJORA,  DIBW2019, YB EN. Rasman sebagai ADUN SEDELI serta penduduk kampung.
 




 





Hi Tea Lady Bikers Gathering DIBW 2019 Tema Hawaii

Alhamdulillah Lady Bikers Gathering DIBW2019 telah bejaya dengan gilang gemilang. Kemeriahan majlis dan keseronokan terpancar di raut wajah perserta sambil menikmati juadah pelbagai menu yang disediakan. Para peserta tidak melepaskan peluang ini untuk beramah mesra dengan rakan-rakan lady bikers seluruh tanah air yang selama ini hanya dapat mengenali di madia sosial sahaja. Syabas LBJ semoga aktiviti seumpanya dapat di adakan di masa-masa akan datang.


 








 






Malam pak maon di Public Beach Desaru.. Agak mengecewakan bila tema pak maon tak berapa nak maon tapi kita orang tetap on on bahahaha .... Info tidak berapa jelas tapi kita orang lady bikers tetap support dan sporting walaupun ada sedikit macam kera sumbang kerana hanya kami-kami sahaja yang mengikut tema 60an.  ...



 

 


3rd Day 15 September 2019
Last day - Pavillion TMJ, Pameran koleksi peribadinya kenderaan kereta dan motor tuanku Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Ibni Sultan Ibrahim  











 















Desaru Fruit Farm, thenk you, sponser kita orang buah-buahan tempatan dan ride dalam dusun mereka yang tersusun rapi



 


Sweet memory.. key bye...

No comments :

Post a Comment