*

Sunday, 7 October 2018

5 PULAU DI MERSING JOHOR


Assalamualaikum, jom korang sesekali join trip pulau. sesekali kita menikmati keindahan ciptaan Allah s.a.w yang tak terucap indahnya. (220918)



Aku baru je join, biar gambar yang berbicara betapa indah dan damainya bumi Allah ini....



*BERSAMA TEAM JGL HIKERS*






*BERKUMPUL DI JETI MERSING TEPAT JAM 8.00 PAGI* 




 Pukul 9 bot mula bergerak ke🏝Mersing Johor 



Destanasi pertama🏖Pulau Sibu Kukus ( Hiking )

Kat pulau ini korang boleh dapat melihat pemandangan yang indah dari atas bukit. Pendakian tak sampai 15 minit untuk sampai puncak. sampai puncak korang boleh melihat 360 darjah pemandangan sekeliling pulau dangan lautan biru yang indah.










🏖 Pulau Tetek (nama agak unit) 

Beberapa kali aku tanya nama pulai ini takut2 telingga aku kurang berfungsi. tapi itu lah yang aku dengar.... hihi agak unik tap bila tengok bentuk pulau.... ohhhh, betulah rasanya.... 








🏖Pulau Lima ( Gua & Gerbang )

 Di pulau ini terdpat Gua, korang boleh masuk ke dalam gua dan kluar melalui gerbang gua sebelah. Masa aku pergi mungkin memang musim obor-obor, banyak obor-obor tetapi tidak lah bahaya kerana obor-obor ini spisis yang tidak bisa.



























🏖Pulau LIMA depan (NEMO)

Kat sini kita orang snorkeling, cuba juga cari-cari ikan nemo tapi hampa tak terjumpa pun...





 
🏖Pulau Mentinggi

Berhenti makan and berehat disini, makanan yang disediakan agen Alhamdulillah, sedap kena dengan tekak aku... lepas makan kita orang sambung snorkeling....










✔Snorkeling 
















🏖Pulau Tinggi

Singgah dipulau Tinggi, teruja punya pasal untuk ke air terjun walau pun penat tetap redah. Hiking mengambil masa dalam 20 minit untuk sampai ke air terjun bukit meninggi.... hihi agak penat tapi air terjun yang kita orang teruja sangat tu ok ok je...









 Alam flora... Cendawan berwarna merah...


*BAYARAN RM 150 SEORANG*
✔Simple Pack Lunch
✔Buah & Makanan Ringan
✔Mineral Water & Air kotak
✔Bot Transfer Pegi & Balik ( speed boat )
❌ exclude ticket marine :
✅ Warganegara Rm5
✅ Bukan warganegara rm30

✔Snorkeling 5 set


Keseluruhan trip yang berbaloi dengan servis yang baik, anjoy and happy....








No comments :

Post a Comment