*

Tuesday, 31 January 2017

Bercuti di PD Tiara Bay Apartment - KOPTIARA


Assalamualaikum,

Korang ke mana cuti raya cina yang lepas. Jom aku nak kongsi cerita kedestinasi mana aku bawa anak2 aku bercuti. Kali ni aku bawa pecutian family bajet ke Port Dickson.

Kalau korang nak tau skrang bukan Tiara Beach Resort sepenuhnya tap dah disabkan pada beberapa syarikat lain. Sekarang dah tukar nama PRIMALAND Port Dickson Resort & Convention Centr
dan beberapa badan koperasi telah mengambil alih. Aku telah tempah melalui KOPTIARA  PD Tiara Bay Apartment, Port Dickson lebih murah.

Dari Kulai Johor ke lokasi lebih kurang 261 km dan kira2 3 jam perjalanan melalui hyway utara selatan and exit di Tol Seremban.





 Aku chek in pukul 3 petang. Anak2 dah teruja tak sabor nak terjun.... huhu. Beli tiket 2 sesi, dewasa RM35 and kanak2 RM30, dapat harga diskaun. korang kena beli melalui KOPTIARA sebab kalau beli di kaunter PRIMALAND ikut sesi.





Bilik di resort ini adalah berhawa dingin dan mempunyai TV. Disediakan juga cerek di dalam bilik. Setiap bilik dilengkapi dengan bilik mandi peribadi. Bilik luas siap ada dapur and ruang tamu, kira agak selesa la jugak untuk family boleh sumbat ramai2...huhuhu... baru RM150 1 malam.




Pemandangan kolam renang luas dan selesa. Kalau nak buat sukannika or BBQ pun boleh. Kalau nak makan kat sini pun ada sediakan restoran. Tapi aku beli kat luar je sebab bnyak kedai di sekitar sini.
























Kat sini kalau korang nak main main ping pong pun ada, resort ini juga menawarkan sewa basikal.  

Lokasi boleh dikatakan stratigek, nak ke Melaka adalah 47 km dari KOPTIARA - PD Tiara Bay Apartment, manakala Seremban adalah 33 km jauhnya. Lapangan terbang terdekat ialah Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur, 42 km dari KOPTIARA - PD Tiara Bay Apartment.







2 comments :

  1. CORUS PARADISE PRIVATE APARTMENT PORT DICKSON FOR RENT..(MUSLIM ONLY)-with lift

    FULLY RENOVATED APARTMENT..
    Fresh and brightly decorated for superb relaxation.

    Located close to Corus hotels,beaches view/above the water,PD town & Teluk Kemang.

    Shared pool and outdoor common area between Corus hotel & Corus apartment...

    The space
    Accommodates: 4+
    Bathrooms: 1+1 ( water heater)
    Bedrooms: 2
    Beds: 2+1
    Check In: Anytime after 3PM
    Check Out: 12PM (Noon)
    Property type: Apartment
    Room type: Entire home/apt
    Fully renovated apartment
    Each bedroom have a 2 singles/ 1 queen size bed.
    Kitchen is equipped with refrigerator, electric cooker, oven, and the essentials.
    Extra bed : 4

    No pork,No alcohol & No drugs allowed inside of the apartment.

    Rates per night :
    Weekdays : rm200
    Weekend : rm250
    Public Holidays/School holidays : rm300-rm350

    Safety features
    First aid kit

    Availability
    1 night minimum stay

    *Already removed every tile & replaced all & extended the master room & create additional bathroom. Original unit has only 1 bath.

    *5S CONCEPT

    Contact me:
    Che Norijan Binti Jamil
    019-2222777
    Direct owner

    ReplyDelete

  2. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    An Thái Sơn chia sẻ trẻ sơ sinh nằm nôi điện có tốt không hay võng điện có tốt không và giải đáp cục điện đưa võng giá bao nhiêu cũng như mua máy đưa võng ở tphcm địa chỉ ở đâu uy tín.

    ReplyDelete